Foseptik Tahliye Cihazları

1) Foseptik tahliye cihazları neden kullanılır ?

Çok katlı bodrumlarda dükkan ve garajların atıksularının tahliyesi büyük önem arz ediyor. Bundan birkaç yıl önce atık sular temelde açılan betonarme atık su toplama çukurunda toplanıyordu. Ama temelde açılan çukurdaki atık suyun temele zarar vermesi ve kokuya neden olmasından ötürü polietilen tanklı tahliye cihazları günümüzde çok kullanılan bir ekipman haline geldi. Özellikle kanalizasyon seviyesi altında kalan WC, duş, çamaşır odalarında oluşan atık suyun kanalizasyona transferinde kullanılırlar.




2) Tankları neden polietilen malzemeden yapılmıştır ?

Polietilen malzemeli tankı sayesinde hijyenik ve dayanıklı bir tahliye sağlıyor. Polietilen malzeme, özellikle zemin ve toprak temaslı ortamlar için kullanılan en uygun malzeme olup; dış ortam koşulları, nem ve kokuya olan direncinden dolayı tercih ediliyor.

3) Hangi kapasitede cihazın bize lazım olacağını neye göre belirliyoruz ? Kapasite aralığı geniş mi ?

Bu cihazlar, projede mevcut bulunan klozet, lavabo, çamaşır makinası, bulaşık makinası, duş, evye gibi cihazların adedine göre hesaplanıyor. Bu tahliye cihazları, sadece bir banyonun kapasitesinden max. 130 m3/h ve max. 52 mSS yükseklik kapasitelere kadar modellere sahiptir.

4) Tek pompalı mı, çift pompalı mı ?

Foseptik tahliye cihazları, tek pompalı ve çift pompalı olarak tercih edilebilirler. Çift pompalı tahliye cihazı genellikle arıza halinde devreye girmesi ve pik yük artışı halinde iki pompanın da çalışması için kullanılırlar.

5) Çift pompalı olanlarda iki çıkış hattı mı oluyor? Ayrıca pompadan sonra çekvalf takmaya gerek var mı ?

Cihaz, 2 pompalı olsa bile Y bağlantı sayesinde tek bir çıkış hattına sahiptir. Entegre çekvalfi sayesinde harici bir çekvalf kullanımına gerek kalmaz.

6) Arıza olup olmadığını nasıl anlarız ?

Foseptik tahliye cihazları, arıza halinde elektrik kesintisine karşı şebekeden bağımsız ( akülü, pilli ) alarmla donatılmıştır. Bu alarm elektrik kesintisinde bile tüm arızaları ya da taşma bilgilerini kontrol panosu aracılığıyla kullanıcıya iletir.

7) Cihazda havalandırma boru bağlantısı var mı ?

Var. Havalandırma bağlantı borularının ya atmosfere açık bir alana çıkarılması ya da bu şekilde bir alan yok ise havalandırma şapkaları kullanılması önerilir.

8) Elektrik kesildiğinde yada pompa arızalandığında pis suyun içeriye taşmasını nasıl engelleyeceğiz ?

Cihazda el pompası bağlantısı vardır. El pompası ile duruma müdahale edilmesi mümkündür. Bu sayede atık suyun tesise taşması durumu engellenmiş olur. Taşma seviyesi alarmını elektrik kesintisi halinde bile kontrol panosu alarm ile uyaracaktır.Ama genellikle gereken akü (pil) teslimat kapsamında değildir. Kontrol panosu teslimat kapsamına dahildir.


0 yorum:

Yorum Gönder